Начин на приготвяне:

1. Налейте 1 литър студена вода в голяма тенджера. Поставете цялата патица в нея, като я потопите напълно. Захлупете и оставете да заври. Варете 35-45 минути като с помощта на решетеста лъжица периодично обирате пяната, която се образуванао повърхността на водата. Варете 35-40 минути. Добавете пилешкия бульон.

2. Обелете главата лук и забодете гвоздейчетата карамфил на различни места в нея. Обелете морковите и ряпата, измийте картофите (сорт "мити"). Счукайте на едро зърната черен пипер. Поставете зеленчуците и скилидките чеъсън цели в тенджерата, добавете черния пипер, анасона и стръковете пресни подправки, завързани с връвчица. Добавете щедра щипка сол. Оставете да заври варете без капак в продължение на час и половина. През последните 20 минути от варенето добавете резена зеле.

3. С помощта на решетеста лъжица извадете зеленчуците в поднос. Внимателно извадете цялата патица. разделете я на 8 части.

4. Сервирайте парче патешко с едри парчета от всички зеленчуци. Полейте с 1 с.л. бульон и гарнирайте с 1 с.л. горчица, кисели краставички и други туршии.

Продукти

  • 1 цяла патица
  • 1 голяма глава лук
  • 3 гвоздейчета карамфил
  • 500 мл пилешки бульон
  • 1 стрък мащерка, 1 стрък магданоз, 1 дафинов лист
  • 2-4 моркова
  • 1 бяла ряпа
  • 4-6 картофа
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. счукани зърна черен пипер
  • 1 звездичка анасон
  • 1/4 зелка
  • сол
  • горчица

Свързани рецепти