Патица пот-о-фьо
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Налейте 1 литър студена вода в голяма тенджера. Поставете цялата патица в нея, като я потопите напълно. Захлупете и оставете да заври. Варете 35-45 минути като с помощта на решетеста лъжица периодично обирате пяната, която се образуванао повърхността на водата. Варете 35-40 минути. Добавете пилешкия бульон.
2. Обелете главата лук и забодете гвоздейчетата карамфил на различни места в нея. Обелете морковите и ряпата, измийте картофите (сорт "мити"). Счукайте на едро зърната черен пипер. Поставете зеленчуците и скилидките чеъсън цели в тенджерата, добавете черния пипер, анасона и стръковете пресни подправки, завързани с връвчица. Добавете щедра щипка сол. Оставете да заври варете без капак в продължение на час и половина. През последните 20 минути от варенето добавете резена зеле.
3. С помощта на решетеста лъжица извадете зеленчуците в поднос. Внимателно извадете цялата патица. разделете я на 8 части.
4. Сервирайте парче патешко с едри парчета от всички зеленчуци. Полейте с 1 с.л. бульон и гарнирайте с 1 с.л. горчица, кисели краставички и други туршии.
Продукти
- 1 цяла патица
- 1 голяма глава лук
- 3 гвоздейчета карамфил
- 500 мл пилешки бульон
- 1 стрък мащерка, 1 стрък магданоз, 1 дафинов лист
- 2-4 моркова
- 1 бяла ряпа
- 4-6 картофа
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. счукани зърна черен пипер
- 1 звездичка анасон
- 1/4 зелка
- сол
- горчица
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне