Патладжани в зехтин
Рецепта от: Примож Долничар
1. Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете горната част с дръжката им. Нарежете ги на тънки кръгчета.
2. Сипете по 2-3 с.л. в 2 тигана и пуснете по 2 скилидки чесън във всеки. Запържете за кратко и извадете чесъна.
3. Подредете кръгчета патладжан в тиганите и ги изпържете до златисто, от двете страни. Добавете нарязан магданоз и разтръскайте енергично тиганите. Извадете върху чиста марля, за да се отцедят и изстинат. По същия начин изпържете всички патладжани.
4. В предварително стерилизирани буркани сипете на дъното зехтин. Подредете няколко кръгчета пържен патладжан и залейте с още зехтин. Продължете реденето до запълване на обема на буркана. Затворете херметически. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място.
Продукти
- 3 патладжана
- 3 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони