1. Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете горната част с дръжката им. Нарежете ги на тънки кръгчета.

2. Сипете по 2-3 с.л. в 2 тигана и пуснете по 2 скилидки чесън във всеки. Запържете за кратко и извадете чесъна.

3. Подредете кръгчета патладжан в тиганите и ги изпържете до златисто, от двете страни. Добавете нарязан магданоз и разтръскайте енергично тиганите. Извадете върху чиста марля, за да се отцедят и изстинат. По същия начин изпържете всички патладжани.

4. В предварително стерилизирани буркани сипете на дъното зехтин. Подредете няколко кръгчета пържен патладжан и залейте с още зехтин. Продължете реденето до запълване на обема на буркана. Затворете херметически. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място.

Продукти

  • 3 патладжана
  • 3 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички