Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Патладжан ала Йоли

Стъпки

  1. Prev1/4Next

    1. Нарежете патладжана на по-дебели кръгчета и ако желаете го посолете и оставете за 15 минути, за да изтече горчивата вода от него. Поставете кръгчетата в тава, покрита с хартия за печене и леко го намажете с олиото. Изпечете ги за около 20 минути.
  2. Prev2/4Next

    2. Овкусете бутчето със сол и пипер. Поставете го в тавичка и го полейте с малко зехтин. Пуснете и стрък розмарин и изпечете бутчето.
  3. Prev3/4Next

    3. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Нарежете доматите на малки кубчета и ги сипете при лука. Гответе няколко минути, колкото да се посгъстят. Нека останат леко сурови. Към края на готвенето прибавете чесъна, нарязан на тънки филийки, овкусете със сол и пипер и балансирайте киселината на домата с малко захар. Махнете от огъня и поръсете с нарязан пресен босилек.
  4. Prev4/4Next

    4. Върху патладжанените медальони сложете малко от соса, гарнирайте с накъсани парченца печено пиле и поръсете с настърган кашкавал.
    5. Запечете до златисто и сервирайте ястието топло, но не горещо.
категория 5/5
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли