Патладжан ала Йоли

Патладжан ала Йоли

Подготовка

1. Нарежете патладжана на по-дебели кръгчета и ако желаете го посолете и оставете за 15 минути, за да изтече горчивата вода от него. Поставете кръгчетата в тава, покрита с хартия за печене и леко го намажете с олиото. Изпечете ги за около 20 минути. 2. Овкусете бутчето със сол и пипер. Поставете го в тавичка и го полейте с малко зехтин. Пуснете и стрък розмарин и изпечете бутчето. 3. Нарежете лука на ситно и го задушете в мазнината. Нарежете доматите на малки кубчета и ги сипете при лука. Гответе няколко минути, колкото да се посгъстят. Нека останат леко сурови. Към

Продукти

  • 1 патладжан
  • 4 с.л. олио
  • 2 домата
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • 0.5 ч.л. захар
  • 3 стръка босилек
  • 1 изпечено пилешко бутче
  • 100 г кашкавал

Свързани рецепти