Патешко конфи

Патешко конфи

Начин на приготвяне:

1. Завийте висящото месо на бутчетата навътре, за да оформите нещо като пакетче. В дълбока тава разхвърляйте дафиновите листа и  начупените стръкчета мащерка и подредете бутчетата върху тях. Поръсете ги обилно с морска сол и ги оставете в хладилник за една нощ.
2. Извадете бутчетата от тавата и ги измийте под течаща вода от солта. Наредете ги отново в дълбока тава. Разхвърляйте небелените скилидки чесън и настърганата на едро лимонова кора. Поръсете с черен пипер и залейте бутчетата с предварително разтопена патешка мас или друга мазнина. Мазнината трябва да покрива бутчетата. Печете месото на 120 градуса в продължение на 4 часа.
3. След изпичане извадете бутчетата от мазнината и ги сложете в друга тавичка. Пъхнете ги в гореща фурна и печете още 15 минути, за да стане коричката им златиста.
4. Обелете пащърнака и го нарежете на тънки ленти с широка белачка за зеленчуци. Сърцевината на пащърнака не се използва.
5. Загрейте 6 см олио в съд и пускайте по 1 шепа ленти пащърнак за 30-40 секунди. Изваждайте ги върху кухненска хартия.
6. Сервирайте патешкото конфи върху канапе от пащърнак и гарнирано с леща.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

За маринатата:

  • 6 пресни дафинови листа
  • 5 стръка прясна мащерка
  • морска сол
  • 6 патешки бутчета
  • 5 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • черен пипер
  • патешка мас

За пащърнака:

  • 3 корена пащърнак
  • олио

Свързани рецепти