Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Патешко конфи

категория 0/5
1. Завийте висящото месо на бутчетата навътре, за да оформите нещо като пакетче. В дълбока тава разхвърляйте дафиновите листа и  начупените стръкчета мащерка и подредете бутчетата върху тях. Поръсете ги обилно с морска сол и ги оставете в хладилник за една нощ.
2. Извадете бутчетата от тавата и ги измийте под течаща вода от солта. Наредете ги отново в дълбока тава. Разхвърляйте небелените скилидки чесън и настърганата на едро лимонова кора. Поръсете с черен пипер и залейте бутчетата с предварително разтопена патешка мас или друга мазнина. Мазнината трябва да покрива бутчетата. Печете месото на 120 градуса в продължение на 4 часа.
3. След изпичане извадете бутчетата от мазнината и ги сложете в друга тавичка. Пъхнете ги в гореща фурна и печете още 15 минути, за да стане коричката им златиста.
4. Обелете пащърнака и го нарежете на тънки ленти с широка белачка за зеленчуци. Сърцевината на пащърнака не се използва.
5. Загрейте 6 см олио в съд и пускайте по 1 шепа ленти пащърнак за 30-40 секунди. Изваждайте ги върху кухненска хартия.
6. Сервирайте патешкото конфи върху канапе от пащърнак и гарнирано с леща.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн