1. Направете кръстовидни разрези с нож върху кожата на парчетата патешко филе. Внимавайте да не нараните месото. Поръсете откъм страната на месото със сол и черен пипер.
2. Загрейте тиган и сложете парчетата филе с кожата надолу. Пържете около 5 минути, като от време на време заливате месото с мазнината, която е пуснало то.
3. Обърнете месото, овкусете със сол и черен пипер и пържете 2-3 минути. Извадете филетата в чиния и ги покрийте с алуминево фолио. Оставете месото да почине 10 минути.
4. За соса карамелизирайте захарта в тиган. Добавете портокаловия сок. След това добавете виното, използвайте това вино, с което ще поднесете ястието, и бульона.
5. Нарежете боба на парчета и го бланширайте във вряща подсолена вода за 6 минути. Прецедете боба.
6. Нарежете чесъна и листата салвия на ситно. Разтопете маслото в тиган и запържете в него чесъна и салвията. Добавете зеления боб и пържете още 3 минути.
7. Нарежете патешкото филе на тънки филийки и ги подредете в чиния. Полейте ги със сос и гарнирайте със злене боб.

Продукти

  • За соса:50 г захар 1 портокал сок 200 мл бульон 50 мл червено виноЗа патешкото филе:4 патешки филета сол и черен пиперЗа зеления боб:500 г зелен боб 0.5 връзка салвия 1 скилидка чесън сол и черен пипер 100 г зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички