Патешки бутчета с паста мисо
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Измийте бутчетата и ги подсушете добре. Поставете дълбок дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак върху котлона, на много ниска температура и поставете бутчетата в него. Запечатайте бутчетата от двете страни, докато мазнината им започне да се отделя. Извадете бутчетата в чиния. Отделете излишната мазнина от съда.
2. Обелете джинджифила и го нарежете на тънки кръгчета. Обелените скилидки чесън също нарежете на тънки кръгчета. Разрежете лютата чушка по дължина, на две. Нарежете стръковете пресен лук, без тъмнозелената част, на кръгчета.
3. Запържете джинджифила, чесъна, пресния лук и лютата чушка в същия съд от запечатването на бутчетата. Разбъркайте и деглазирайте с шери. Щом алкохолът се изпари, добавете соевия сос и пастата мисо. Разбъркайте докато тя се разтвори. Върнете бутчетата в съда и залейте с бульон. Поставете изрязан кръг от хартия за печене върху бутчетата. Захлупете и поставете съда в предварително загрята фурна на 160 градуса за 50 минути.
4. Когато са готови патешките бутчета, месото им трябва лесно да се отделя от кокала. Накъсайте месото с помощта на вилици. Сервирайте патешкото върху топка сварен ориз, поставена в листо зелена салата. Полейте със соса от печенето. Украсете с нарязани на тънки кръгчета репички и листа кориандър. По желание добавете няколко капки чили сос.
Продукти
- 4 бр. патешки бутчета
- 5 см корен джинджифил
- 3 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
- 1/2 връзка пресен лук
- 100 мл шери
- 100 мл соев сос
- 1 с.л. бяла паста мисо
- 1 ч.ч. пилешки бульон или вода
- Допълнително:
- 4 бр. репички
- 2 стръка кориандър
- 1/2 зелена салата
- сварен ориз
- чили сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото