Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пастички "Кметът"

категория 0/5
1. За блата разбийте белтъците, добавете захарта и продължете разбиването докато получите твърда пяна. Разтопете шоколада на водна баня. Щом се разтопи го дръпнете от огъня и добавете маслото. Бъркайте докато то се разтопи. След това добавете жълтъка и го разбийте енергично. Добавете малко количество от белтъчената пяна към шоколодената смес и разбъркайте. След това прехвърлете цялата шоколадена смес към белтъците и разбъркайте внимателно. Пресипете сместа в пош, като го поставите във висок съд, за да ви е по-удобно. В тава, постлана с хартия за печене, шприцовайте бисквити. Изпечете ги на 190 градуса за 12 минути.
2. За муса сложете да кипнат водата и захарта /121 градуса/. Варете сиропа 2 минути, докато започне да се пени и го дръпнете от котлона. През това време разбийте белтъците, като малко по-късно им добавите 2/3 от захарта. Добавете горещия захарен сироп на струйка при белтъците, без да спирате разбиването. Продължете да разбивате докато сместа се втвърди и охлади. Сложете малиновото пюре да кипне в тенджерка. Добавете нарязания шоколад към него и бъркайте докато се разтопи. Дръпнете от огъня и пуснете бучката масло. Разбъркайте. разбийте на ръка охладена сметана с останалата захар. Добавете разбитите белтъци към малиново-шоколадовата смес, първо малко количество, а после и останалото. След това сложете малко от тази смес към сметаната, разбъркайте и пресипете останалото количество. Разбъркайте и пресипете сместа в пош.
3. Върху всяка шоколадова бисквита направете голяма шапка от малиново-шоколадов мус. Сложете пастичките във фризера да замръзнат.
4. За шоколадовата глазура сложете в тенджерка прясното мляко и сметаната да кипнат заедно със захарта и маслото. Щом сместа заври добавете нарязания шоколад и бъркайте докато сместа стане гладка. Дръпнете от огъня.
5. Потапяйте шапката от замръзнал мус на всяка пастичка в шоколадовата глазура и подреждайте пастичките върху поднос. Накрая може да украсите с тънка струйка разтопен чист тъмен шоколад.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен