Пастет от сланина (пещ*)
Рецепта от: Давид Скоко
1. Вземете парче сланина (най-добре домашно приготвена) и отстранете кожата и. Нарежете сланината на филийки, а след това на малки кубчета.
2. Обелете скилидката чесън и я нарежете на филийки, а след това на малки кубчета. Добавете я при сланината, върху дъската, и с помощта на остър нарежете на ситно.
3. Поръсете с прясно смлян черен пипер и с малко сол, ако сланината не е много солена. Добавете листата магданоз и наситнете отново. Продължавайте да режете докато получите консистенция на пастет.
4. Намажете тънък слой от пастета върху филия пресен хляб и поръсете с щипка пушен червен пипер. Гарнирайте с тънки ленти печена чушка и кисели краставички.
*Пещ е истрийски деликатес, пастет от бекон и чисто свинско месо със смлени подправки.
Продукти
- 200 г сланина
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка магданоз
- сол и черен пипер
- 1 пресен хляб
- пушен червен пипер
- 2 печени червени чушки
- 4 кисели краставички
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус