1. Вземете парче сланина (най-добре домашно приготвена) и отстранете кожата и. Нарежете сланината на филийки, а след това на малки кубчета.
2. Обелете скилидката чесън и я нарежете на филийки, а след това на малки кубчета. Добавете я при сланината, върху дъската, и с помощта на остър нарежете на ситно.
3. Поръсете с прясно смлян черен пипер и с малко сол, ако сланината не е много солена. Добавете листата магданоз и наситнете отново. Продължавайте да режете докато получите консистенция на пастет.
4. Намажете тънък слой от пастета върху филия пресен хляб и поръсете с щипка пушен червен пипер. Гарнирайте с тънки ленти печена чушка и кисели краставички.

*Пещ е истрийски деликатес, пастет от бекон и чисто свинско месо със смлени подправки.

Продукти

  • 200 г сланина
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка магданоз
  • сол и черен пипер
  • 1 пресен хляб
  • пушен червен пипер
  • 2 печени червени чушки
  • 4 кисели краставички

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички