Начин на приготвяне:

1. Отрежете главите и опашките на две средноголеми чистени скумрии. Разтопете масло в добре загрят тиган и изпържете рибите, от двете страни, до готовност.
2. Отделете месото на изпържените риби, като отстранявате костите и кожата. Отделете няколко парченца месо.
3. Останалото накъсано месо поставете в блендер. Добавете горчица, сол, сушен керевиз /целина/, обилно количество черен пипер и нарязаното на парченца масло. Смелете до хомогенност.
4. Прехвърлете пастета в купичка. поръсете с отделените парченца риба.
Поднесете с препечени филийки хляб.

Продукти

  • 2 скумрии
  • масло за пържене
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. сол
  • щипка сушен керевиз
  • прясно смлян черен пипер
  • 50 г масло

Свързани рецепти