Пастет от пилешки дробчета
Рецепта от: Давид Скоко
1. Сипете зехтин в дълбок тиган и задушете нарязания на кръгчета стрък праз. Добавете обелената и нарязана на кубчета ябълка.
2. Щом празът и ябълката омекнат, добавете пилешките дробчета. Гответе на силен огън за 2-3 минути, при непрекъснато разбъркване. Добавете листенцата мащерка и ореховия ликьор. Щом ликьорът се изпари, добавете фино настърганата портокалова кора, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и дръпнете от огъня.
3. Изсипете сместа в блендер, добавете мекото масло и пюрирайте.
4. Прецедете пастета през фина цедка. След това го пресипете в пош за еднократна употреба. Разпределете пастета в правоъгълни гнезда на силиконова форма. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник. Сложете патето във форма или буркан и го охладете преди да го сервирате.
5. За сладкото от лук нарежете на тънки полумесеци лука и го сложете в тиган с 3-4 с.л. зехтин. Добавете 150 г кафява захар и тънки лентички от портокалова кора. Разбъркайте. Гответе до омекване и карамелизиране на лука. Добавете виното и изчакайте то да се изпари. Дръпнете от огъня.
6. Сервирайте правоъгълниче пастет, гарнирано със сладко от лук и лентички портокалова кора и резен портокал.
Поднесете с препечен хляб.
Продукти
- 700 г пилешки дробчета
- 1 стрък праз
- 1 зелена ябълка
- 50 мл зехтин
- 50 мл орехов ликьор
- 100 г масло
- 4 стръка мащерка
- 0.5 портокал
- настъргана кора
- сол и черен пипер
- За сладкото от лук:
- 2 глави червен лук
- 150 г захар
- 0.5 портокал
- кора
- 150 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус