1. Сипете зехтин в дълбок тиган и задушете нарязания на кръгчета стрък праз. Добавете обелената и нарязана на кубчета ябълка.
2. Щом празът и ябълката омекнат, добавете пилешките дробчета. Гответе на силен огън за 2-3 минути, при непрекъснато разбъркване. Добавете листенцата мащерка и ореховия ликьор. Щом ликьорът се изпари, добавете фино настърганата портокалова кора, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и дръпнете от огъня.
3. Изсипете сместа в блендер, добавете мекото масло и пюрирайте.
4. Прецедете пастета през фина цедка. След това го пресипете в пош за еднократна употреба. Разпределете пастета в правоъгълни гнезда на силиконова форма. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник. Сложете патето във форма или буркан и го охладете преди да го сервирате.
5. За сладкото от лук нарежете на тънки полумесеци лука и го сложете в тиган с 3-4 с.л. зехтин. Добавете 150 г кафява захар и тънки лентички от портокалова кора. Разбъркайте. Гответе до омекване и карамелизиране на лука. Добавете виното и изчакайте то да се изпари. Дръпнете от огъня.
6. Сервирайте правоъгълниче пастет, гарнирано със сладко от лук и лентички портокалова кора и резен портокал.
Поднесете с препечен хляб.

Продукти

  • 700 г пилешки дробчета
  • 1 стрък праз
  • 1 зелена ябълка
  • 50 мл зехтин
  • 50 мл орехов ликьор
  • 100 г масло
  • 4 стръка мащерка
  • 0.5 портокал
  • настъргана кора
  • сол и черен пипер
  • За сладкото от лук:
  • 2 глави червен лук
  • 150 г захар
  • 0.5 портокал
  • кора
  • 150 мл червено вино

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички