Начин на приготвяне:
1. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер, сипвайте и малко по малко захарта. Добавете жълтъците при разбитите на сняг белтъци и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула. Затоплете млякото с ванилията. Сипете го внимателно при яйчената смес. След това добавете и брашното, предварително смесено с бакпулвера. Бъркайте бавно и внимателно.
2. Изсипете сместа в кръгла форма за печене, намазана с масло и постлана с хартия за печене. Печете сладкиша на 160 градуса 35 минути.
3. В купа смесете двата вида сметана и кондензираното мляко. Разбъркайте ги и ги пресипете в каничка.
4. Извадете изпечения сладкиш наобратно /с дъното нагоре/ в чиния и го оставете да поизстине. Надупчете го внимателно с клечка за зъби. Започнете да го поливате бавно със сместа от млеката. С помощта на четчица разнасяйте от сместа и по краищата на сладкиша.
5. Украсете сладкиша с филитирани парченца мандарина и портокал.
2. Изсипете сместа в кръгла форма за печене, намазана с масло и постлана с хартия за печене. Печете сладкиша на 160 градуса 35 минути.
3. В купа смесете двата вида сметана и кондензираното мляко. Разбъркайте ги и ги пресипете в каничка.
4. Извадете изпечения сладкиш наобратно /с дъното нагоре/ в чиния и го оставете да поизстине. Надупчете го внимателно с клечка за зъби. Започнете да го поливате бавно със сместа от млеката. С помощта на четчица разнасяйте от сместа и по краищата на сладкиша.
5. Украсете сладкиша с филитирани парченца мандарина и портокал.
Продукти
- 1 шушулка ванилия
- 60 мл прясно мляко
- 3 яйца
- 200 г захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- 150 г брашно
- 1 масло за намазване
- 90 мл сметана
- 125 мл сметана за кафе
- 150 мл кондензирано мляко
- 2 смокини
- 1 портокал
- 1 мандарина
- 1 стрък мента