Pastel de tres leches /Пастел де трес лечес/
1. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер, сипвайте и малко по малко захарта. Добавете жълтъците при разбитите на сняг белтъци и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула. Затоплете млякото с ванилията. Сипете го внимателно при яйчената смес. След това добавете и брашното, предварително смесено с бакпулвера. Бъркайте бавно и внимателно.
2. Изсипете сместа в кръгла форма за печене, намазана с масло и постлана с хартия за печене. Печете сладкиша на 160 градуса 35 минути.
3. В купа смесете двата вида сметана и кондензираното мляко. Разбъркайте ги и ги пресипете в каничка.
4. Извадете изпечения сладкиш наобратно /с дъното нагоре/ в чиния и го оставете да поизстине. Надупчете го внимателно с клечка за зъби. Започнете да го поливате бавно със сместа от млеката. С помощта на четчица разнасяйте от сместа и по краищата на сладкиша.
5. Украсете сладкиша с филитирани парченца мандарина и портокал.

Продукти

  • 1 шушулка ванилия 60 мл прясно мляко 3 яйца 200 г захар 2 ч.л. бакпулвер 150 г брашно 1 масло за намазване 90 мл сметана 125 мл сметана за кафе 150 мл кондензирано мляко 2 смокини 1 портокал 1 мандарина 1 стрък мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички