Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Pastel de tres leches /Пастел де трес лечес/

категория 0/5
1. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер, сипвайте и малко по малко захарта. Добавете жълтъците при разбитите на сняг белтъци и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула. Затоплете млякото с ванилията. Сипете го внимателно при яйчената смес. След това добавете и брашното, предварително смесено с бакпулвера. Бъркайте бавно и внимателно.
2. Изсипете сместа в кръгла форма за печене, намазана с масло и постлана с хартия за печене. Печете сладкиша на 160 градуса 35 минути.
3. В купа смесете двата вида сметана и кондензираното мляко. Разбъркайте ги и ги пресипете в каничка.
4. Извадете изпечения сладкиш наобратно /с дъното нагоре/ в чиния и го оставете да поизстине. Надупчете го внимателно с клечка за зъби. Започнете да го поливате бавно със сместа от млеката. С помощта на четчица разнасяйте от сместа и по краищата на сладкиша.
5. Украсете сладкиша с филитирани парченца мандарина и портокал.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен