Пастата на Джулс

Пастата на Джулс
Свързани предаванияМоето меню за 30 минутиГледайте Събота 24 Август, 08:10 | Събота 24 Август, 08:35

Начин на приготвяне:

1. Сварете пенне в тенджера с подсолена вода, според указанията на пакета.
2. Почистете пресния лук, моркова, селърито и ги нарежете на едро. Сложете ги в блендер или кухненски робот. добавете и почистената от семки люта чушка. Смелете на паста. Сипете 2-3 с.л. тиган в дълбок тиган и запържете пастата за 1-2 минути.
3. Смелете качествена свинска наденица в кухненски робот заедно със семената от резене и сушен риган. Добавете смляното месо в тигана и запържете 10 минути, като разбърквате от време на време.
4. Добавете балсамовия оцет, пасирания чесън, консерва нарязани или цели белени домати. Разбъркайте и налейте около 200 мл вода.
5. Добавете прецедените макарони с малко от водата в която са се варили и разбъркайте добре. Добавете фино настъргания пармезан и листата босилек. Дръпнете от огъня и пресипете в купа.
6. За салатата отстранете повехналите листа от главите цикория. Нарежете ги твърдия им край на тънки кръгчета, след това отделете листата едно от друго. Подредете листата в голяма чиния, върху тях поръсете нарязаните стъбла. Поръсете листа рукола и кресон. Овкусете салатата със сол, лимонов сок и зехтин. Настържете едри люспи пармезан.

Продукти

За пастата:

  • 4 стръка пресен лук
  • 1 морков
  • 1 стъбло селъри
  • 1 люта чушка
  • 400 г сурова свинска наденица
  • 1 ч.л. семена от резене
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 500 г пенне ригате
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. балсамов оцет
  • 400 г консервирани домати
  • 2 стръка босилек
  • зехтин
  • сол и черен пипер

За салатата:

  • 2 глави червена цикория "Радичио"
  • 100 г рукола и кресон
  • 0.5 лимон
  • сок
  • сол
  • зехтин
  • 20 г настърган пармезан

Свързани рецепти