1. Почистете пъстървата от вътрешности и от люспите. Сипете слой сол с дебелина 1 см в тавичка, в която пъстървата се побира цялата. Поставете рибата върху солта. Покрийте рибата плътно със сол, като я притиснете добре. Ако е необходимо, добавете малко вода към солта, за да бъде тя по-лесна за оформяне. Печете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
2. За сос Холандез разтопете маслото, като оберете пяната му. сложете жълтъците в огнеупорна купа и ги разбийте енергично с помощтан а тел, докато изсветлея ти станат кремообразни. Ако усетите, че жълтъците се сгъстяват, веднага ги дръпнете от огъня и продължете да разбивате. Щом дръпнете купата от котлона, започнете да добавяте леко топлото разтопено масло на много тънка струйка, като разбивате енергично. Продължете докато получите консистенция на майонеза. тогава добавете лимонов сок, овкусете със сол, чере и червен пипер. Дръжте соса на топло.
3. Сварете предварително измитите картофи и ги оставете да изстинат. Нарежете ги на филийки. Аспержите бланширайте във вряща подсолена вода за 7-8 минути. Нарежете ги на три. печената чушка нарежете на тънки ивички. Половината слайсове шунка нарежете на тънки ивички, а другата половина - на широки ленти.
4. Широките ленти шунка запържете до хрупкавост в добре загрят тиган с малко олио.
5. В същия тиган сложете малка бучка масло, картофите, аспержите и печената чушка и ги запържете леко. Овкусете със сол и черен пипер. Щом дръпнете тигана от котлона, добавете тънките лентички шунка и разбъркайте. Поръсете с нарязан копър.
6. Почукайте с лъжица върху солта и я разчупете. Извадете внимателно месото на рибата. Отстранете костите.
7. Сервирайте като използвате ринг. На дъното сипете от запържените зеленчуци, върху тях сипете 1 с.л. сос, след това поставете парченца пъстърва. Върху рибата сложете хрупкава шунка и още сос. Отраснете ринга и обгорете леко соса с горелка.

Продукти

  • За рибата:1 кг пъстърва 2 кг фина морска солЗа сос Холандез:3 жълтъка 200 г безсолно масло лимонов сок щипка червен пипер сол и черен пиперЗа зеленчуците:500 г пресни картофи 0.5 връзка аспержи 1 печена червена чушка 100 г варена шунка бучка масло олио сол и черен пипер 0.5 връзка копър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички