Начин на приготвяне:

1. Поставете филетата пъстърва с кожата надолу в чиния. Поръсете ги със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставете ги настрани за 10 минути.
2. Почистете главата фенел и я настържете на едро ренде. Обелете аспержите.
3. Изрежете две квадратни парчета от хартия за печене. По средата на всяко парче подредете купчинка фенел. Поръсете със сол, лимонов сок и зехтин. Подредете 3-4 листа босилек върху фенела. Отгоре подредете 5 аспержи. Поръсете с лимонов сок, черен пипер и малко зехтин. Поставете филето риба с кожата надолу. Подредете още 3-4 листа босилек и 2-3 кръгчета лимон. Оформете пакети и ги поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути.
4. Поднесете пакетите топли, като разтворите хартията.

Продукти

  • 2 филета пъстърва
  • 1 глава фенел
  • 10 бр. зелени аспержи
  • 3 лимона
  • листа босилек
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти