Пъстърва на тиган с цвекло

Пъстърва на тиган с цвекло

Начин на приготвяне:

1. Вземете 4 филета сьомгова или обикновена пъстърва от устойчиви източници и я поръсете със сол и черен пипер от двете страни.
2. Загрейте добре тиган, сипете 1-2 с.л. зехтин и пуснете целите стръкове мащерка. Поставете филетата с кожата надолу и ги притиснете. Пържете рибата 4 минути, като през последните 20 минути я обърнете откъм месото. накрая изтискайте половин лимон върху рибата.
3. Нарежете цвеклото на четвъртинки и го овкусете с малко сол и балсамов оцет.
4. За соса смесете киселото мляко с хряновата паста и малко лимонов сок. Разбъркайте.
5. Смачкайте леко с пръсти няколко картофчета в чиния. Върху тях поставете 2 филета пъстърва. Полейте с малко сос и гарнирайте с червено цвекло и малко кресон.

Продукти

  • 400 г сварени дребни картофи
  • 400 г филе от пъстърва
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 6 стръка мащерка
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 с.л. хрянова паста
  • 4 глави сварено червено цвекло
  • балсамов оцет
  • кресон

Свързани рецепти