Паста с песто и зелен фасул
Рецепта от: Джовани Каминита
1. За пестото нарежете босилека и чесъна и ги счукайте в хаванче. Добавете половината настърган пармезан и отново мачкайте. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте и пресипете пестото в голяма купа.
2. Разрежете на две по дължина зеления боб и го бланширайте за 6 минути. Облейте го със студена вода и го нарежете на малки парченца. Добавете боба към пестото и разбъркайте.
3. Сварете пастата /conchiglie/ "ал денте", изцедете я и я добавете в купата при пестото и зеления фасул. Разбъркайте много добре.
4. Сервирайте пастата, поръсена с пармезан и полят с няколко капки зехтин.
2. Разрежете на две по дължина зеления боб и го бланширайте за 6 минути. Облейте го със студена вода и го нарежете на малки парченца. Добавете боба към пестото и разбъркайте.
3. Сварете пастата /conchiglie/ "ал денте", изцедете я и я добавете в купата при пестото и зеления фасул. Разбъркайте много добре.
4. Сервирайте пастата, поръсена с пармезан и полят с няколко капки зехтин.
Продукти
- За пестото:2 връзки пресен босилек 1 скилидка чесън 50 г пармезан 40 г кедрови ядки 5 с.л. зехтин сол и черен пипер500 г паста 400 г зелен фасул
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол