Паста с рикота и прошуто
1. Сварете пастата във вряща подсолена вода - по 100 г на човек. След това я изцедете хубаво.
2. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. В тенджера сипете малко олио и запържете чесъна за кратко. Добавете пастата и разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер.
3. С помощта на щипка сервирайте пастата под формата на купчинка в чиниите. Разпределете върху пастата по 1 пълна с.л. рикота на порция. Накъсайте 2-3 слайса прошуто и поръсете по 3-4 листа босилек. Отгоре настържете пармезан.

Продукти

  • 200 г талятели 4 скилидки чесън сол и черен пипер 2 с.л. рикота 4 слайса прошуто 8 листа босилек 50 г пармезан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички