Паста с рикота и прошуто
Рецепта от: Дона Хей
1. Сварете пастата във вряща подсолена вода - по 100 г на човек. След това я изцедете хубаво.
2. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. В тенджера сипете малко олио и запържете чесъна за кратко. Добавете пастата и разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер.
3. С помощта на щипка сервирайте пастата под формата на купчинка в чиниите. Разпределете върху пастата по 1 пълна с.л. рикота на порция. Накъсайте 2-3 слайса прошуто и поръсете по 3-4 листа босилек. Отгоре настържете пармезан.
2. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. В тенджера сипете малко олио и запържете чесъна за кратко. Добавете пастата и разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер.
3. С помощта на щипка сервирайте пастата под формата на купчинка в чиниите. Разпределете върху пастата по 1 пълна с.л. рикота на порция. Накъсайте 2-3 слайса прошуто и поръсете по 3-4 листа босилек. Отгоре настържете пармезан.
Продукти
- 200 г талятели 4 скилидки чесън сол и черен пипер 2 с.л. рикота 4 слайса прошуто 8 листа босилек 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол