Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Паста с рататуй и свинско филе

категория 0/5
1. Нарежете свинското филе на медальони. В купа сложете нарязаните на ситно листа розмарин и мащерка и чесън, черен пипер и зехтин. Сложете месото в маринатата и хубаво го объркайте. Оставете го за 15 минути.
2. Нарежете зеленчуците за рататуй на по-едри или на по-дребни кубчета, според вкуса ви. В тенджера загрейте олиото и сложете лука и чесъна да се запържат. След това добавете останалите зеленчуци, поръсете ги с листата босилек. Добавете доматеното пюре, разбъркайте и оставете няколко минути да се запържи. Следва доматения сок или 1 песен домат. Щом зеленчуците поомекнат, ги овкусете със сол и пипер. Захлупете и оставете сместа да се задушава десетина минути.
3. Сварете пастата според указанията на пакета.
4. Загрейте грил-тиган или обикновен, изтръскайте леко медальоните и ги сложете да се изпекат от двете страни. Месото трябва да стане розово и сочно.
5. сервирайте пастата, залята с рататуй и гарнирана с парчета свинско филе.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен