Паста с рататуй и свинско филе
1. Нарежете свинското филе на медальони. В купа сложете нарязаните на ситно листа розмарин и мащерка и чесън, черен пипер и зехтин. Сложете месото в маринатата и хубаво го объркайте. Оставете го за 15 минути.
2. Нарежете зеленчуците за рататуй на по-едри или на по-дребни кубчета, според вкуса ви. В тенджера загрейте олиото и сложете лука и чесъна да се запържат. След това добавете останалите зеленчуци, поръсете ги с листата босилек. Добавете доматеното пюре, разбъркайте и оставете няколко минути да се запържи. Следва доматения сок или 1 песен домат. Щом зеленчуците поомекнат, ги овкусете със сол и пипер. Захлупете и оставете сместа да се задушава десетина минути.
3. Сварете пастата според указанията на пакета.
4. Загрейте грил-тиган или обикновен, изтръскайте леко медальоните и ги сложете да се изпекат от двете страни. Месото трябва да стане розово и сочно.
5. сервирайте пастата, залята с рататуй и гарнирана с парчета свинско филе.

Продукти

  • 400 г свинско филе 2 скилидки чесън 4 стръка мащерка 1 стрък розмарин 300 г пълнозърнести талятели 1 червена чушка 1 тиквичка 1 патладжан 2 глави лук сълнчогледово олио 70 г доматено пюре 200 мл доматен сок 4 стръка босилек 40 г пармезан сол и черен пипер зехтин 2 el tomatenketchup 2 el gembersiroop 2 el nuoc mam (vissaus) 1 el rijstazijn

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички