Паста с пилешко месо на фурна
Рецепта от: Мери Бери
1. Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията на пакета. Добавете нарязания на ситно лук.
2. Нарежете пилешките гърди на ленти и ги сложете в плик с цип затваряне заедно с черевн пипер, сол и черен пипер. Затворете плика и раздрусайте много добре. Изсипете пилето в загрята тиган с 1 с.л. олио. Разделете парченцата месо и ги запържете до златистокафяво.
3. За соса разтопете маслото в касерола и добавете брашното. Запържете брашното за 1-2 минути, при непрекъснато разбъркване. Добавете топло прясно мляко на два пъти, като разбърквате непрекъснато. Щом се появят балончета по повърхността, гответе 4 минути, без да спирате да разбърквате. Накрая добавете настъргания пармезан, горчицата, сол и черен пипер. Разбъркайте и дръпнете от огъня.
4. Изсипете прецедените паста и лук в соса и разбъркайте добре. След това пресипете половината смес в дълбока тава за печене. Върху нея разпределете запърженото пилешко месо и тогава изсипете останалата паста съ сос. Поръсете с настърган пармезан и разпределете нарязаните на малки кубчета домати, без семките. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути. Оставете пастата да изстине леко и поднесете.
Продукти
- 250 г пенне
- 1 глава лук
- 3 бр. пилешки гърди (без кожа и кости)
- 1 с.л. червен пипер
- 2 с.л. зехтин
- 2 големи домата
- сол и черен пипер
- 30 г сирене Пармезан
- За соса:
- 50 г масло
- 50 г брашно
- 750 мл прясно мляко
- 1 ч.л. дижноска горчица
- 100 г сирене Пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол