1. Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията на пакета. Добавете нарязания на ситно лук.

2. Нарежете пилешките гърди на ленти и ги сложете в плик с цип затваряне заедно с черевн пипер, сол и черен пипер. Затворете плика и раздрусайте много добре. Изсипете пилето в загрята тиган с 1 с.л. олио. Разделете парченцата месо и ги запържете до златистокафяво.

3. За соса разтопете маслото в касерола и добавете брашното. Запържете брашното за 1-2 минути, при непрекъснато разбъркване. Добавете топло прясно мляко на два пъти, като разбърквате непрекъснато. Щом се появят балончета по повърхността, гответе 4 минути, без да спирате да разбърквате. Накрая добавете настъргания пармезан, горчицата, сол и черен пипер. Разбъркайте и дръпнете от огъня.

4. Изсипете прецедените паста и лук в соса и разбъркайте добре. След това пресипете половината смес в дълбока тава за печене. Върху нея разпределете запърженото пилешко месо и тогава изсипете останалата паста съ сос. Поръсете с настърган пармезан и разпределете нарязаните на малки кубчета домати, без семките. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути. Оставете пастата да изстине леко и поднесете.

Продукти

  • 250 г пенне
  • 1 глава лук
  • 3 бр. пилешки гърди (без кожа и кости)
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 големи домата
  • сол и черен пипер
  • 30 г сирене Пармезан
  • За соса:
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 750 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. дижноска горчица
  • 100 г сирене Пармезан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички