Начин на приготвяне:

1. Сварете талятелите според указанията на пакета.
2. Направете запръжка като разтопите маслото в тенджера и изсипете брашното в него. Бъркайте енергично докато брашното стане на топче. Добавете студена вода и продължете да бъркате докато топчетата от брашно се разтопят. Добавете сметаната. Натрошете кубчетата рибен бульон за вкус и продължете бъркането.
3. Нарежете праза на полумесеци. Броколито разделете на розички. Филето от риба сайда нарежете на малки парчета. Разполовете чери доматчетата. Добавете зеленчуците в соса, а след това и рибата. Разбъркайте и гответе 4 минути. Овкусете съ сол и черен пипер и идтискайте сока на половината лимон.
4. Сервирайте топли талятели със сметанов сос със зеленчуци и риба. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Съвет: Ястието е подходящо за деца, ако искате да ги накарате да ядат повече зеленчуци и риба.

Продукти

  • 1 л студена вода
  • 50 г масло
  • 60 г брашно
  • 100 мл течна сметана
  • 2 кубчета рибен бульон
  • 400 г филе от риба сайда
  • 1 стрък праз
  • 1 глава броколи
  • 250 г чери домати
  • 300 г талятеле
  • 1 лимон
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти