Паста с мек рибен сос
1. Сварете талятелите според указанията на пакета.
2. Направете запръжка като разтопите маслото в тенджера и изсипете брашното в него. Бъркайте енергично докато брашното стане на топче. Добавете студена вода и продължете да бъркате докато топчетата от брашно се разтопят. Добавете сметаната. Натрошете кубчетата рибен бульон за вкус и продължете бъркането.
3. Нарежете праза на полумесеци. Броколито разделете на розички. Филето от риба сайда нарежете на малки парчета. Разполовете чери доматчетата. Добавете зеленчуците в соса, а след това и рибата. Разбъркайте и гответе 4 минути. Овкусете съ сол и черен пипер и идтискайте сока на половината лимон.
4. Сервирайте топли талятели със сметанов сос със зеленчуци и риба. Поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Съвет: Ястието е подходящо за деца, ако искате да ги накарате да ядат повече зеленчуци и риба.

Продукти

  • 1 л студена вода 50 г масло 60 г брашно 100 мл течна сметана 2 кубчета рибен бульон 400 г филе от риба сайда 1 стрък праз 1 глава броколи 250 г чери домати 300 г талятеле 1 лимон 0.5 връзка магданоз сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички