Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите или друг вид паста според указанията на пакета - по 100 г на човек.
2. В блендер сложете филиите стар хляб, с или без кората им, сушените домати, скилидките чесън и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер. Мелете на етапи, т.е. натискайте бутона на блендера на пресекулки.
3. Пресипете едросмляната смес в загрят тиган и ги запечете до златисто, като бъркайте. Добавете малко балсамов оцет, около 1 с.л. и още малко зехтин.
4. Прецедете спагетите и ги добавете в тигана при трохите. Разбъркайте.
5. С помощта на щипка и въртене оформете купчинка спагети в чинията. Поръсете с пресни листа босилек и накъсайте половин топка моцарела.
2. В блендер сложете филиите стар хляб, с или без кората им, сушените домати, скилидките чесън и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер. Мелете на етапи, т.е. натискайте бутона на блендера на пресекулки.
3. Пресипете едросмляната смес в загрят тиган и ги запечете до златисто, като бъркайте. Добавете малко балсамов оцет, около 1 с.л. и още малко зехтин.
4. Прецедете спагетите и ги добавете в тигана при трохите. Разбъркайте.
5. С помощта на щипка и въртене оформете купчинка спагети в чинията. Поръсете с пресни листа босилек и накъсайте половин топка моцарела.
Продукти
- 200 г спагети
- 3 филии стар бял хляб
- 4 сушени домати
- 2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- 1.5 с.л. зехтин
- 1 с.л. балсамов оцет
- 8 листа пресен босилек
- 1 топка моцарела
- зехтин