Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на кубчета с големина 2-3 см. Счукайте резенето и бахара в хаванче. Овкусете месото със сол, резенето, бахара и прясно смлян черен пипер.


2. Смелете месото. Заделете 300 г за пастата (защото за нея не е необходимо да е в черво). Останалото количество напълнете в тънки свински черва и оформете наденички за скара, например.

3. Нарежете на ситно лука и чесъна. Половината грах пасирайте със сметаната.

4. В дълбок тиган загрейте зехтина. С лъжица слагайте от каймата и гответе на умерен огън до златисто. Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат. Налейте виното. Прибавете пасирания със сметаната грах, нарязаните на ситно сушени домати и оставете на слаб огън. 

5. Сварете спагетите до степен ал денте в голяма тенджера с вода и морска сол.

6. Сипете останалия грах в соса, овкусете с мащерката, сложете сварените спагети. 

7. Настържете пармезана, заделете малко за украса, а останалия разбъркайте със спагетите. Налейте 1–2 черпака от водата от варенето и разбъркайте хубаво. Подправете със сол и пипер на вкус. Сервирайте спагетите със заделения настърган пармезан.

Продукти

За сместа за наденици:

  • 500 г свинска плешка
  • 1 ч.л. семена от резене
  • 3 зърна бахар
  • 10 г сол
  • 0.5 ч.л. черен пипер на зърна
  • тънки свински черва

За пастата:

  • 400 г спагети
  • 200 г замразен грах
  • 300 г кайма за наденици
  • 100 г пармезан
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 40 г мариновани сушени домати
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 30 мл зехтин
  • 200 мл бяло вино
  • 4 стръка мащерка
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти