Паста с червено цвекло и сирене
Рецепта от: Надия Хюсеин
Супер лесна рецепта за паста със сос на основата на варено червено цвекло. Пригответе си блендера!
Продукти
- 500 г талятели
- 200 г саламурено сирене
- 20 г копър
- 1 с.л. лимонов сок
- зехтин
- За соса:
- 600 г сварено червено цвекло
- 100 мл зехтин
- 1 ч.л. фина сол
- 4 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете пастата в тенджера с подсолена вряща вода, според указанията на пакета.
- 2. За соса сложете предварително отцеденото и нарязано сварено червено цвекло в блендер заедно с обелените скилидки чесън, нарязаната люта чушка (без семки), зехтин и сол. Пасирайте сместа.
- 3. За топинга нарежете на ситно копъра и го сложете в купичка. В нея начупете на ситно неизкиснатото саламурено сирене. Добавете лимонов сок и разбъркайте.
- 4. Отцедете пастата и я върнете в тенджерата. Добавете соса от червено цвекло и разбъркайте добре.
- 5. Сервирайте паста с червено цвекло, поръсена с топинг от сирене и копър. Поръсете с тънка струйка зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Мери Бери
Спагети с тиквички и рачешко месо
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Примож Долничар
Равиоли с коприва и сос от див чесън