Супер лесна рецепта за паста със сос на основата на варено червено цвекло. Пригответе си блендера!

Продукти

  • 500 г талятели
  • 200 г саламурено сирене
  • 20 г копър
  • 1 с.л. лимонов сок
  • зехтин
  • За соса:
  • 600 г сварено червено цвекло
  • 100 мл зехтин
  • 1 ч.л. фина сол
  • 4 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка

Начин на приготвяне:

  • 1. Сварете пастата в тенджера с подсолена вряща вода, според указанията на пакета.
  • 2. За соса сложете предварително отцеденото и нарязано сварено червено цвекло в блендер заедно с обелените скилидки чесън, нарязаната люта чушка (без семки), зехтин и сол. Пасирайте сместа.
  • 3. За топинга нарежете на ситно копъра и го сложете в купичка. В нея начупете на ситно неизкиснатото саламурено сирене. Добавете лимонов сок и разбъркайте.
  • 4. Отцедете пастата и я върнете в тенджерата. Добавете соса от червено цвекло и разбъркайте добре.
  • 5. Сервирайте паста с червено цвекло, поръсена с топинг от сирене и копър. Поръсете с тънка струйка зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички