Паста с авокадо и грах
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е рецепта, подходяща за онези моменти, в които не разполагате с почти никакви продукти. Ще са ви нужни някакъв вид паста, замразен грах, авокадо и люта чушка за пикантност, за да си приготвите нещо вкусно.
Продукти
- 375 г паста (пенне, фусили, лингуини)
- 1 голяма или 2 малки узрели авокадо
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. разтопено кокосово масло
- ½ ч.л. сол
- 1 лимон, кора и сок
- 6 листа мента
- 150 г пресен или замразен грах
- 1 дълга люта червена чушка
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
- 2. В блендер поставете вътрешността на авокадото, обелените скилидки чесън, разтопеното кокосово масло, фино настърганата кора на лимона и сока му. Добавете листата мента и сол. Пасирайте до гладкост. Ако пастата е прекалено гъста, добавете малко вода и разбъркайте.
- 3. Прецедете пастата и добавете пастата от авокадо към нея. Добавете и зърната грах. Разбъркайте добре. За завършек настържете фино малко люта чушка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Примож Долничар
Равиоли с коприва и сос от див чесън
Рецепти Джъстин Скофийлд
Равиоли със спанак и козя извара
Рецепти Лука Чиано
Паста пичи аматричана