Пържола с три вида зеленчуци
Рецепта от: Дона Хей
1. Нарежете зеленчуците на тънки ленти с помощта на широка белачка. Поставете всеки зеленчук в отделна купичка. Разделете помежду им разтопеното масло, настъргания фино пармезан и мащерката. Овкусете с малко соло и черен пипер и разбъркайте хубаво.
2. В тавичка, постлана с хартия за печене оформете по две плоски купчинки от всеки зеленчук. Запечете зеленчуците в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
3. Върху парче хартия за печене поставете месото и го поръсете обилно със сол и черен пипер. Чрез въртеливи движения натрийте хубаво подправките в него. Запечатайте месото в добре загрят тиган, като го въртите от всички страни. След това го прехвърлете в тавичка и го печете на 200 градуса – 5 минути за алангле, 7-8 минути за средно изпечено и 12 минути за добре изпечено.
4. Разрежете месото на две. Сервирайте пържола с три запечени купчинки зеленчуци. Поръсете с малко сол и пипер. Гарнирайте с чеснова майонеза или алиоли.
Продукти
- 300 г говеждо филе 1 пащърнак 1 картоф 1 сладък картоф 50 г масло 40 г пармезан 1 ч.л. мащерка сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне