Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пържола с лук, гъби и ориз

категория 0/5
1. Извадете от хладилника месото 30 минути преди готвене. Поръсете ги със сол и черен пипер.
2. Загрейте малко олио в тиган. Поставете пържолите - пържете ги две по две, по 4 минути от всяка страна. Щом обърнете пържолите от втората страна, добавете бучка масло и намалете или изключете котлона. Може да поливате върху пържолите малко от соса от време на време.
3. Увийте изпечените пържоли в парче алуминиево фолио и ги оставете за 4-5 минути.
4. Нарежете лука. Почистете и накъсайте гъбите. Почистете тигана от пържолите и запържете лука и гъбите в малко мазнина. Добавете бялото вино, когато е необходимо добавянето на течност. Сервирайте пържола, гарнирана от задушени гъби и хляб.
5. Измийте ориза под течаща вода, докато тя стане прозрачна. Сложете го в тенджера с вода в съотношение 1:1/2 - 1 част ориз, половин част вода. Добавете подправките. Щом ориза заври, намалете огъня и го оставете да къкри в продължение на 15 минути. Накрая пуснете бучица масло, захлупете и оставете за 10 минути ориза да почине.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Анди Макдоналд