1. Разрежете месото на две парчета. Поръсете ги със сол и черен пипер. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Сложете месото и чесъна в голяма купа и ги залейте със зехтин. Поставете месото в хладилник за 10-15 минути.
2. Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в малко зехтин в тиган. Щом омекне, добавете нарязаните на кръгчета сладка и люта чушка и зърната царевица. След 2-3 минути добавете доматено пюре или сок с щипка захар и оставете зеленчуците да се готвят още 2 минути. Добавете балсамовия оцет, разбъркайте и оставете соса да се редуцира.
3. Обелете и сварете картофите. Намачкайте ги в купа и добавете маслото и прясното мляко към тях. Мачкайте докато получате пюре. Овкусете със сол и добавете макови семена. Разбъркайте.
4. В добре загрят грил-тиган изпечете парчетата месо. Обръщайте ги често и гответе в зависимост от желанието ви за по-изпечено или по-неизпечено месо.
5. В единия край на чиния сипете картофено пюре в предварително намазано с мазнина от вътрешната страна рингче и притиснете. Отстранете рингчето. в другата част на чинията сипете зеленчуците в сос. Нарежете месото под диагонал, на по-тънки филийки. Подредете месото върху зеленчуците. Украсете със стрък млад керевиз.

Продукти

  • 400 г телешки рамстек 1 глава червен лук 3 с.л. доматено пюре 2 скилидки чесън 100 г сладка царевица 1 чушка 1 люта чушка 2 картофа 20 г масло 200 мл прясно мляко маково семе 1 с.л. балсамов оцет зехтин сол щипка захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички