Пържено телешко по сечуански

Пържено телешко по сечуански

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на тънки филии, а след това на тънки ивички. Поставете го в купа и поръсете със сол, бял пипер и лют червен пипер на люспи. Разбъркайте много добре с ръце и оставете месото да се маринова в хладилник за 1.30-3 часа.
2. Загрейте оризовото или слънчогледово олио в уок. Поръсете царевичното нишесте върху месото и разбъркайте много добре. Изпържете месото на порции за 5 минути, до тъмнокафяво. Извадете месото с решетеста лъжица в чиния.
3. За соса сипете в купичка оризово вино, шери, соев сос, оризов оцет, захар и паста от червен боб. Разбъркайте добре и оставете настрани.
4. Нарежете на филийки чесън, а джинджифилът на тънки ивички. Двата вида люти чушки нарежете на тънки кръгчета. Сладките чушки нарежете на ивички, а лукът на тънки полумесеци.
5. Прецедете олиото от пърженето на месото и сипете малко от него в уока. Запържете пъро лука, чесъна, джинджифила и лютите чушки като разбърквате непрекъснато. Добавете сол, бял пипер и зърната сечуански пипер. След минута добавете чушките и месото. Разбъркайте за минута. накрая добавете нарязаните на едро кориандър и пресен лук. Добавете 4 с.л. от соса и разбъркайте. След 30 секунди дръпнете от огъня.
6. Сервирайте пърженото телешко по сечуански с варен ориз.

Продукти

  • 500 г телешки стек
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 1 с.л. едър лют червен пипер
  • 0.5 ч.л. бял пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 2 см корен джинджифил
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 червени люти чушки
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 с.л. сечуански пипер
  • 1 глава червен лук
  • 1 с.л. шери
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. оризово вино
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. оризов оцет
  • 1 с.л. паста от червен боб
  • 0.5 ч.ч. оризово олио
  • 1 връзка кориандър
  • 0.5 връзка пресен лук
  • сол

Свързани рецепти