Пържени яйца по азиатски

Пържени яйца по азиатски

Начин на приготвяне:

1. Почистете стръковете пресен лук. Единият нарежете на колелца, а другият на по-дълги парченца. Почистете лютите чушки (два различни цвята) от семки и нарежете едната на колелца, а другата на лентички. Сложете нарязаните лук и люти чушки в купа с лед и студена вода.

2. Загрейте леко тиган и запечете в него микс от бял и черен сусам, за около 1 минута. Разпределете сусама равномерно по дъното на тигана и чукнете яйцата върху него. Поръсете с щипка сол и поставете капак. Щом сусамът започне да пука, яйцата са готови.
3. В купичка смесете соса хойсин и винения оцет и разбъркайте. 
4. Поставете яйцата в чиния, като прегънете едно. Поръсете с лентичките и колелца лук и люти чушки, сос хойсин и малко зехтин.

Продукти

 

  • 2 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 2 дълги люти чушки
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 с.л. бял и черен сусам
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 1 с.л. сос хойсин
  • 1 ч.л. червен винен оцет

Свързани рецепти