Пържени яйца по азиатски
Рецепта от: Джейми Оливър
Това е рецепта за пържени яйца по азиатски. Необходимо е само да се добавят няколко съставки, за да придобият яйцата леко пикантен и по-богат вкус.
Продукти
- 2 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
- 2 дълги люти чушки
- 2 стръка пресен лук
- 2 с.л. бял и черен сусам
- сол и черен пипер
- зехтин
- 1 с.л. сос Хойсин
- 1 ч.л. червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете стръковете пресен лук. Единият нарежете на колелца, а другият на по-дълги парченца. Почистете лютите чушки (два различни цвята) от семки и нарежете едната на колелца, а другата на лентички. Сложете нарязаните лук и люти чушки в купа с лед и студена вода.
- 2. Загрейте леко тиган и запечете в него микс от бял и черен сусам, за около 1 минута. Разпределете сусама равномерно по дъното на тигана и чукнете яйцата върху него. Поръсете с щипка сол и поставете капак. Щом сусамът започне да пука, яйцата са готови.
- 3. В купичка смесете соса хойсин и винения оцет и разбъркайте.
- 4. Поставете яйцата в чиния, като прегънете едно. Поръсете с лентичките и колелца лук и люти чушки, сос хойсин и малко зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол