Предаване: Гурме за всеки денГледайте в: Петък, 27 ноември от 04:20 | Петък, 27 ноември от 04:45

Начин на приготвяне:

1. Обелете и измийте сладките картофи. Нарежете ги на резени с дебелина 2 см. Всеки резен срежете на две, под ъгъл.

2. Бланширайте картофите в тенджера с вряща вода, в която сте добавили 3 ч.л. сол и 1 ч.л. сода бикарбонат. Гответе 5 минути. Прецедете и подсушете картофите. След това ги разстелете в плоска тавичка и ги оставете да изстинат (не трябва да излиза пара от тях).

3. За панировката в купа сипете царевичното брашно или нишесте в купа и добавете постепенно 1/2 ч.ч. вода. Разбъркайте до хомогенност.

4. Залейте картофите в тавичката със сместа и внимателно ги разбъркайте с ръце.

5. Изпържете сладките картофи на две порции във фритюрник, загрят до 180 градуса. Поддържайте топли изпържените сладки картофи във фурна на 100 градуса. Поръсете картофите с малко сол. Поднесете със сос от заквасена сметана и сладък чили сос.

Продукти

  • 1 кг сладки картофи
  • 1/2 ч.ч. царевично брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • олио за пържене
  • 150 г заквасена сметана
  • 2 с.л. сладък чили сос
  • сол

Свързани рецепти