Това е рецепта за бързо, вкусно и лике пикантно предястие. Нарязано на пръчици, сиренето Халуми се панира и се пържи. Пръчиците се поднасят, поръсени със зърна нар, листа мента, лют червен пипер и сметана.

Продукти

  • 2 х 250 г сирене Халуми
  • 75 г брашно
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 3 ч.л. чесън на прах
  • 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 1 ½ л олио
  • сол
  • Допълнително:
  • 75 г заквасена сметана
  • щипка сол
  • 1 ч.л. заатар
  • шепа листа мента
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 20 г зърна нар

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете сиренето на пръчици, като картофи за пържене. Подсушете добре пръчиците с кухненска хартия.
  • 2. В една чиния сипете брашното и към него добавете чесъна на прах и червения пипер. Разбъркайте. В друга чиния разбийте яйцата.
  • 3. Потапяйте последователно пръчиците в яйцета, брашното и пак в яйцата и брашното. Пържете пръчиците халуми в дълбок тиган с олио, загрято до 150 градуса за по 2-3 минути. Пържете пръчиците на порции, така че да не се препълва тигана.
  • 4. Сервирайте пържените пръчици халуми в голяма чиния, поръсени със сол, заатар, лют червен пипер, зърна нар, накъсани листа мента и сметана.

Свързани рецепти

Виж всички