Пържени пръчици от халуми
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е рецепта за бързо, вкусно и лике пикантно предястие. Нарязано на пръчици, сиренето Халуми се панира и се пържи. Пръчиците се поднасят, поръсени със зърна нар, листа мента, лют червен пипер и сметана.
Продукти
- 2 х 250 г сирене Халуми
- 75 г брашно
- 2 ч.л. червен пипер
- 3 ч.л. чесън на прах
- 2 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 1 ½ л олио
- сол
- Допълнително:
- 75 г заквасена сметана
- щипка сол
- 1 ч.л. заатар
- шепа листа мента
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 20 г зърна нар
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете сиренето на пръчици, като картофи за пържене. Подсушете добре пръчиците с кухненска хартия.
- 2. В една чиния сипете брашното и към него добавете чесъна на прах и червения пипер. Разбъркайте. В друга чиния разбийте яйцата.
- 3. Потапяйте последователно пръчиците в яйцета, брашното и пак в яйцата и брашното. Пържете пръчиците халуми в дълбок тиган с олио, загрято до 150 градуса за по 2-3 минути. Пържете пръчиците на порции, така че да не се препълва тигана.
- 4. Сервирайте пържените пръчици халуми в голяма чиния, поръсени със сол, заатар, лют червен пипер, зърна нар, накъсани листа мента и сметана.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Запечено сирене със сушени смокини
Рецепти Надия Хюсеин
Шишчета от халуми и диня с тамариндов дип
Рецепти Стоян и Лора
Тиквички на грил с разядка от сирене
Рецепти Стоян и Лора
Разядка от патладжани и крем сирене
Рецепти Лука Чиано
Хапки от полента с горгонзола и салам
Рецепти Лука Чиано
Ньоко фрито с пушена скаморца
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено халуми с дип от авокадо
Рецепти Лука Чиано
Суфле от пармезан с поширани круши
Рецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм