1. В тенджера сипете 1.5 литър вода. Добавете едното парче джинджифил, нарязано на тънки филийки, намачкания стрък лимонена трева и звездичките анасон. Добавете и бутчетата. След като сместа заври, варете 15 минути.

2. Извадете бутчетата и ги подредете върху решетка, за да изстинат и изсъхнат добре. След това отстранете кожата на бутчетата и оголетекостта, за да може да се хваща лесно.

3. В купа разбийте яйцата с щипка сол. В друга купа сипете фино смлените хлебни трохи, а в трета - брашното. Загрейте поне 4 пръста олио в дълбок тиган до 180 градуса. Оваляйте всяко бутче първо в брашното, след това в яйцата и накрая в хлебните трохи. Изтръскайте добре и пържете бутчетата на порции, по 4-5 минути, до златисто, от всички страни. Извадете пържените бутчета върху решетка.

4. За соса загрейте 1/2 с.л. олио в тенджерка и добавете къри пастата Пенанг. Запържете я за кратко и добавете кокосовото мляко. Добавете фино настъргания джинджифил и гответе 5 минути на умерен огън. Накрая добавете захар, рибен сос и сок от лайм. Разбъркайте и пресипете в купичка.

5. Сервирайте пържените пилешки бутчета със сос Пенанг за топене.

Продукти

  • 8 долни пилешки бутчета
  • 2 парчета по 3 см корен джинджифил
  • 1 стрък лимонена трева
  • 2 звездички анасон
  • 2 ч.ч. фино смлени хлебни трохи
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 2 яйца
  • сол
  • олио за пържене
  • За соса:
  • 2 ч.л. къри паста Пенанг
  • 1 с.л. кафява или кокосова захар
  • 1 1/2 ч.л. рибен сос
  • 150 мл кокосово мляко
  • 1 лайм, сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички