Пържени панделки (крощюли)
Рецепта от: Давид Скоко
- В купа сложете жълтъците и яйцето и ги разбийте. Бе з да спирате разбиването, добавете захарта на струйка. Добавете ром, бренди, вино и олио и продължете да бъркате. Добавете и фино настърганата лимонова кора.
- Смесете брашното с бакпулвера и бавно го добавете към течните съставки. Изсипете сместа върху плота и омесете гладко тесто. Разделете тестото на 4 равни части. Увийте всяко топче в прозрачно фолио и ги поставете в хладилник за 30 минути.
- Разточете тестото с дебелина 2 мм. Нарежете го на ленти с ширина 1 см, с помощта на назъбен кръгъл нож за паста. Всяка лента завийте на панделка.
- Загрейте 3-4 пръста олио в тиган. Пържете панделките до златисто. Изпържените панделки поставете върху решетка.
- Поръсете поизстиналите панделки с пудра захар.
Продукти
- 500 г брашно
- 100 г захар
- 2 жълтъка
- 1 яйце
- 3 с.л. олио
- 1 с.л. ром
- 1.5 с.л. бренди
- 3 с.л. бяло вино
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 лимон, настъргана кора
- олио за пържене
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща