1. В купа сложете жълтъците и яйцето и ги разбийте. Бе з да спирате разбиването, добавете захарта на струйка. Добавете ром, бренди, вино и олио и продължете да бъркате. Добавете и фино настърганата лимонова кора.
  2. Смесете брашното с бакпулвера и бавно го добавете към течните съставки. Изсипете сместа върху плота и омесете гладко тесто. Разделете тестото на 4 равни части. Увийте всяко топче в прозрачно фолио и ги поставете в хладилник за 30 минути.
  3. Разточете тестото с дебелина 2 мм. Нарежете го на ленти с ширина 1 см, с помощта на назъбен кръгъл нож за паста. Всяка лента завийте на панделка.
  4. Загрейте 3-4 пръста олио в тиган. Пържете панделките до златисто. Изпържените панделки поставете върху решетка.
  5. Поръсете поизстиналите панделки с пудра захар.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 100 г захар
  • 2 жълтъка
  • 1 яйце
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. ром
  • 1.5 с.л. бренди
  • 3 с.л. бяло вино
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 лимон, настъргана кора
  • олио за пържене
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички