1. Накиснете гъбите шийтаке в гореща вода за 20 минути. Прецедете ги, като запазите водата.

2. Сварете нудълите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.

3. Нарежете всички зеленчуци - чесънът нарежет на едро, морковът и джинджифилът нарежете на тънки пръчици, гъбите, калмарите и зелето нарежете на тънки ивици, пресният лук нарежете натънки кръгчета. Нарежете месото на малки парченца, обелете скаридите.

4. Загрейте тиган уок и по ръба му сипете олио. Запържете чесъна, джинджифила и бялата част на пресния лук. След минута добавете парченцата месо, скаридите и калмарите. Запържете за още 1 минута, като разбърквате непрекъснато. Добавете още малко олио и запържете морковите, гъбите и зелето.

5. Добавете прецедените нудъли и разбъркайте. Добавете двата вида соев сос, захарта, солта и оризовото вино. Разбъркайте енергично. Избутайте нудълите със зеленчуци в единия край на тигана и в свободния чукнете яйцето. Разбъркайте енергично и смесете с останалите продукти. Накрая добавете зелената част на пресния лук.

6. Сервирайте ястието веднага.

Продукти

  • 4 сушени гъби шийтаке
  • 1/4 ч.ч. олио
  • 2 филийки корен джинджифил
  • 5 скилидки чесън
  • 100 г свинско месо
  • 100 г сурови скариди
  • 100 г кармали
  • 6 листа китайско зеле
  • 1 морков
  • 1 кг нудли Хокиен
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 2 ч.л. червено оризово вино
  • 1/2 ч.л. захар
  • 5 стръка пресен лук
  • 1 яйце
  • 2 червени люти чушки "Птиче око"
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички