Предаване: Индия с Рик СтайнГледайте в: Вторник 30 ноември от 14:00 | Вторник 30 ноември от 21:55

Начин на приготвяне:

1. Сипете прясното мляко в тенджера. Добавете смачканите с точилка шушулки карздамон и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете млякото да заври на слаб огън.

2. Поставете агнешките котлети в млякото и варете 10 минути на слаб огън.

3. Извадете котлетите с помощта на щипки в чиния. Дръпнете млякото от огъня и го оставете да изстине.

4. За панировката пресейте брашното и нишестето в купа. Добавеет подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно заедно със семките зелени люти чушки.

5. Разбийте белтъците на пяна. Оформете кладенче в сместа с брашното и добавете белтъците. Разбъркайте. Добавете няколко лъжици охладено мляко, докато получите желаната консистенция на смес за палачинки.

6. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете агнешките котлети в панировката и ги изпържете на няколко порции до златисто, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния. Поръсете ги с гарам масала.

Продукти

  • 12 шушулки кардамон
  • 12 гвоздейчета карамфил
  • 8 см канелена пръчка
  • 2 ч.л. семена от резене
  • 2 индийски дафинови листа
  • 1 1/2 ч.л. зърна черен пипер
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1.5 л пълномаслено прясно мляко
  • 1 кг агнешки котлети
  • 75 мл олио

 

За панировката:

  • 250 г брашно
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 2 ч.л. смлян черен пипер
  • 2 ч.л. семена от резене, предварително запечени
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • семена от 30 шушулки кардамон
  • 1 ч.л. сол
  • 3 зелени люти чушки
  • 2 белтъка
  • щипка масала

 

Свързани рецепти