Начин на приготвяне:
1. Сипете прясното мляко в тенджера. Добавете смачканите с точилка шушулки карздамон и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете млякото да заври на слаб огън.
2. Поставете агнешките котлети в млякото и варете 10 минути на слаб огън.
3. Извадете котлетите с помощта на щипки в чиния. Дръпнете млякото от огъня и го оставете да изстине.
4. За панировката пресейте брашното и нишестето в купа. Добавеет подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно заедно със семките зелени люти чушки.
5. Разбийте белтъците на пяна. Оформете кладенче в сместа с брашното и добавете белтъците. Разбъркайте. Добавете няколко лъжици охладено мляко, докато получите желаната консистенция на смес за палачинки.
6. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете агнешките котлети в панировката и ги изпържете на няколко порции до златисто, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния. Поръсете ги с гарам масала.
Продукти
- 12 шушулки кардамон
- 12 гвоздейчета карамфил
- 8 см канелена пръчка
- 2 ч.л. семена от резене
- 2 индийски дафинови листа
- 1 1/2 ч.л. зърна черен пипер
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 1.5 л пълномаслено прясно мляко
- 1 кг агнешки котлети
- 75 мл олио
За панировката:
- 250 г брашно
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 2 ч.л. смлян черен пипер
- 2 ч.л. семена от резене, предварително запечени
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- семена от 30 шушулки кардамон
- 1 ч.л. сол
- 3 зелени люти чушки
- 2 белтъка
- щипка масала