Пържен китайски ориз
Рецепта от: Адам Лайо
1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути.
2. Нарежете предварително зеленчуците, бамбука, пилешкото месо, воденичките и скаридите на еднакви дребни кубчета. Пригответе граха. Разбийте леко яйцата.
3. Загрейте половината олио в тиган уок и запържете в него първо моркова, бялата част на пресния лук бамбука и граха, за 1-2 минути. Извадете ги в чиния.
4. След това добавете запържете месото, воденичките и скаридите и запържете и тях за 2 минути. Извадете ги в чиния.
5. Сипете яйцата и ги разбъркайте за кратко. След това добавете предварително сварения в пилешки бульон ориз. Разбъркайте и го притиснете към тигана, за да се разделят зърната му. След това върнете всички предварително запържени съставки. Добавете зелената част на пресния лук и овкусете със сол. Сервирайте веднага.
Продукти
- 3 сушени гъби шийтаке
- 1/2 ч.ч. олио
- 4 стръка пресен лук
- 1 морков
- 2 с.л. бамбук
- 1/4 ч.ч. грах
- 1/4 ч.ч. сварено пилешко бутче
- 2 ч.л. сварени пилешки воденички
- 1/4 ч.ч. дребни скариди
- 3 яйца
- 5 ч.ч. сварен жасминов ориз
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол