Пържен китайски ориз

1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути.

2. Нарежете предварително зеленчуците, бамбука, пилешкото месо, воденичките и скаридите на еднакви дребни кубчета. Пригответе граха. Разбийте леко яйцата.

3. Загрейте половината олио в тиган уок и запържете в него първо моркова, бялата част на пресния лук бамбука и граха, за 1-2 минути. Извадете ги в чиния.

4. След това добавете запържете месото, воденичките и скаридите и запържете и тях за 2 минути. Извадете ги в чиния.

5. Сипете яйцата и ги разбъркайте за кратко. След това добавете предварително сварения в пилешки бульон ориз. Разбъркайте и го притиснете към тигана, за да се разделят зърната му. След това върнете всички предварително запържени съставки. Добавете зелената част на пресния лук и овкусете със сол. Сервирайте веднага.

Продукти

  • 3 сушени гъби шийтаке
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4 стръка пресен лук
  • 1 морков
  • 2 с.л. бамбук
  • 1/4 ч.ч. грах
  • 1/4 ч.ч. сварено пилешко бутче
  • 2 ч.л. сварени пилешки воденички
  • 1/4 ч.ч. дребни скариди
  • 3 яйца
  • 5 ч.ч. сварен жасминов ориз
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички