Начин на приготвяне:

1.Измийте и подсушете патладжаните. Обелете ги на райета и ги нарежете на кубчета. Поставете ги в цедка и ги посолете. След 10 минути ги измийти и подсушете.
2. Разрежете тиквичката на четвъртини и отстранете семките и. Нарежете на кубчета. Отстранете семките и на доматите и ги нарежете на четвъртинки.
3. Загрейте 3-4 с.л. зехтин в тиган и изпържете патладжаните и тиквичката до златисто. Добавете доматите и изпържете и тях. Поръсете със сол и черен пипер. Добавете и листа бсилек.
4. В купичка разбийте рикотата със сметаната до гладкост и пухкавост. Добавете настърганата кора на лимона и сока му. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Охладете за кратко в хладилник.
5. Поднесете пържени патладжан, тиквичка и домати, гарнирани с крем от рикота и поръсени с тиквени семки.

Продукти

  • 1 тиквичка
  • 2 патладжана
  • 30 чери доматчета
  • 70 г сурови белени тиквени семки
  • 200 г рикота
  • 100 мл заквасена или течна сметана
  • 1 био лимон
  • настъргана кора и сок
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти