Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пържени ньоки със сос песто

категория 0/5
1. За пестото настържете фино пармезана и го сложете в блендер. Към него добавете листата босилек, скилидката чесън и кедровите ядки. Залейте всичко със зехтина и смелете.
2. За ньоките в купа настържете фино пармезана. Добавете маскарпонето, брашното, мащерката и яйцата. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Щом се оформи топка извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете хубаво. Оформете топка и я разделете на три равни части.
3. Всяка част тесто оформете като руло, като поръсвате с брашно под и върху тестото. С ръце източете рулото в дълъг фитил /около 60 см/. Нарежете фитила на еднакви парченца от по 2 см. Оставете ньоките да починат 1-2 минути.
4. В два тигана сипете зехтин и пуснете бучка масло и ги загрейте. Разпределете ньоките в тиганите и ги пържете от всяка страна по 4 минути.
5. Изпържените ньоки поставете в купа. Добавете 2-3 с.л. от пестото и разбъркайте. Добавете листата рукола и овкусете със сол и малко лимонов сок. Разбъркайте. При сервиране на ньоките поръсете всяка порция със запечени кедрови ядки.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Лорейн Паскал