1. В голяма купа настържете обелените и сварени картофи на фино ренде. Добавете фино настърганите кашкавал и пармезан, подправките, галетата. Начупете гризините, добавете нарязания на ситно сибирски лук и яйцето. Омесете добре сместа с ръце и я оставете да си почине.
2. Накиснете сушените домати в топла вода за 10 минути. След това ги изтискайте и ги сложете в блендер заедно с печените чушки, обелената скилидка чесън, балсамовия оцет, бялото вино, зехтина и меда. Овкусете със сол и черен пипер и пасирайте до хомогенност.
3. Оформете малки топчици от картофената смес. Потапяйте всяко кюфтенце първо в разбито яйце, а след това го овалвайте в галета. Загрейте 1 пръст олио в тиган и изпържете кюфтета до златисто, от двете страни. Извадете ги върху кухненска салфетка.
4. Сервирайте картофените кюфтета, гарнирани със сос от печени чушки и поръсени с малко нарязани листа босилек и тънка струйка зехтин.

Продукти

  • 3 сварени картофа 50 г настърган кашкавал 80 г настърган пармезан 2 щипки едър лют червен пипер 2 щипки сушена мащерка 2 щипки сладък червен пипер 2 щипки кажунска подправка 5 стръка сибириски лук 2 с.л. галета 2 гризини 1 яйцеЗа соса:2 червени печени чушки 6 сушени домата 1 скилидка чесън сол и черен пипер 1 с.л. балсамов оцет 1 ч.л. бяло вино 2 с.л. зехтин 1 ч.л. медДопълнително: олио за пържене 1 яйце 1 ч.ч. галета

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички