Пържена сепия

Пържена сепия

Начин на приготвяне:

1. Нарежете прясна, почистена сепия на шайби с дебелина 1-2 см. Сложете ги в купа и ги измийте много добре под течаща вода.
2. Поръсете сепията с лют червен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте всяка шайба сепия в царевично брашно.
3. Сипете 5 пръста олио в тенджера заедно с пълна лъжица свинска мас. Загрейте добре мазнината. пържете сепията до златисто.
4. Поднесете пържената сепия в купа, поръсена с малко сол и с тънки резени лимон. Гарнирайте с пържени картофи и салата.

Продукти

  • 1 кг сепия
  • 6 скилидки чесън
  • сол
  • лют червен пипер
  • 1 лимон
  • царевично брашно
  • олио за пържене
  • 1 с.л. свинска мас

Свързани рецепти