Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето на тънки ивици и ги сложете в купа. Шушулките грах нарежете на много тънки ленти. Селърито също нарежете на тънки ленти, а пресния лук - на кръгчето, под диагонал. Поръсете зеленчуците със захар, овкусете със сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте и оставете салатата настрана.
2. Загрейте добре тиган. Поръсете 1 с.л. зехтин в него и поставете филетата бяла риба без кожа, първо откъм страната на кожата. Пържете рибата до златиста коричка от двете страни.
3. Нарежете магданоза и го добавете към салатата разбъркайте.
4. Сервирайте салата за основа, а върху нея филета пържена риба. Поръсете със ситно нарязан магданоз и гарнирайте с резен лимон.

Продукти

  • 4 филета бяла риба
  • 0.5 глава бяло зеле
  • 1 стрък селъри
  • 2 стръка пресен лук
  • шепа грах в шушулки
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 с.л. захар
  • сол
  • 0.5 лимон
  • сок
  • зехтин

Свързани рецепти