Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на тънки ивици и ги сложете в купа. Шушулките грах нарежете на много тънки ленти. Селърито също нарежете на тънки ленти, а пресния лук - на кръгчето, под диагонал. Поръсете зеленчуците със захар, овкусете със сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте и оставете салатата настрана.
2. Загрейте добре тиган. Поръсете 1 с.л. зехтин в него и поставете филетата бяла риба без кожа, първо откъм страната на кожата. Пържете рибата до златиста коричка от двете страни.
3. Нарежете магданоза и го добавете към салатата разбъркайте.
4. Сервирайте салата за основа, а върху нея филета пържена риба. Поръсете със ситно нарязан магданоз и гарнирайте с резен лимон.
2. Загрейте добре тиган. Поръсете 1 с.л. зехтин в него и поставете филетата бяла риба без кожа, първо откъм страната на кожата. Пържете рибата до златиста коричка от двете страни.
3. Нарежете магданоза и го добавете към салатата разбъркайте.
4. Сервирайте салата за основа, а върху нея филета пържена риба. Поръсете със ситно нарязан магданоз и гарнирайте с резен лимон.
Продукти
- 4 филета бяла риба
- 0.5 глава бяло зеле
- 1 стрък селъри
- 2 стръка пресен лук
- шепа грах в шушулки
- 0.5 връзка магданоз
- 1 с.л. захар
- сол
- 0.5 лимон
- сок
- зехтин