Начин на приготвяне:

1. Нарежете предварително измитите и подсушени тиквички на тънки резени по дължина с помощта на ренде. След това ги сложете един върху друг и нарежете на тънки ленти - талятели.
2. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и пуснете необелените, леко смачкани, скилидки чесън. Добавете и лентите тиквички. Запържете ги за кратко, като ги овкусите със сол, черен пипер и лимонов сок. Разделете тиквичките в две чинии, като отстраните килидките чесън.
3. Поръсете филетата лаврак със сол, черен пипер и лимонов сок.  В същия тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и изпържете рибата от двете страни, до златисто.
4. Сервирайте пържен лаврак върху талятели от тиквички.

Продукти

  • 2 филета лаврак
  • зехтин
  • 2 тъмнозелени тиквички
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер
  • 1 лимон
  • сок

Свързани рецепти