Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пържен лаврак с талятели от тиквички

категория 0/5
1. Нарежете предварително измитите и подсушени тиквички на тънки резени по дължина с помощта на ренде. След това ги сложете един върху друг и нарежете на тънки ленти - талятели.
2. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и пуснете необелените, леко смачкани, скилидки чесън. Добавете и лентите тиквички. Запържете ги за кратко, като ги овкусите със сол, черен пипер и лимонов сок. Разделете тиквичките в две чинии, като отстраните килидките чесън.
3. Поръсете филетата лаврак със сол, черен пипер и лимонов сок.  В същия тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и изпържете рибата от двете страни, до златисто.
4. Сервирайте пържен лаврак върху талятели от тиквички.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш