Пържен китайски ориз
1. Сварете ориза за 12-15 минути. Добавете маслото и го оставете захлупен за 10-15 минути.
2. Почистете моркова и го нарежете на много дребни кубчета. Пресният лук нарежете на тънки колелца. Пригответе си варения грах и сладката царевица.
3. Загрейте 4-5 с.л. зехтин в уок. Запържете първо моркова. поръсете със сол. Добавете сварения ориз и бъркайте няколко минути. Добавете пресния лук, а след това и граха, и царевицата.
4. Накра чукнете яйцата върху ориза и разбъркайте енергично, докато те се изпържат. Дръпнете от огъня.
5. В сух тиган запечете сусама до златисто.
6. За салатата разрежете измитата и небелена краставица на четвъртини по дължина. Изрежете по-меката вътрешна част на краставицата. С помощта на белачка за зеленчуци направете ленти от краставицата и ги сложете в купа. Добавете ябълков оцет, соев сос и малко сол. Разбъркайте и оставете настрани за 5-10 минути. След това прехвърлете лентите краставица в друга купичка, като ги отцеждате. Добавете запечения сусам и соевите кълнове. Разбъркайте. Накъсайте листата кориандър и мента.
7. Сервирайте пържения ориз топъл, като го полеете с тънка струйка сос от нар.

Продукти

  • 1 ч.ч. ориз 1 с.л. масло 1.5 ч.ч. вода зехтин 1 морков 2 стръка пресен лук 1 ч.ч. варен грах 0.5 ч.ч. царевица 2 яйца 1 шепа соеви кълнове сол и черен пипер 2 с.л. сусам сос от нарЗа салатата:1 краставица ябълков оцет 1 с.л. соев сос сол и черен пипер 2 листа кориандър 2 листа мента шепа соеви кълнове

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички