Начин на приготвяне:

1. Нарежете маслините на колелца. Артишоците нарежете на едро, а чесънът и аншоата на ситно.
2. В купа разбийте пълномаслено кисело мляко /предварително разклатено или леко разредено с вода/ с яйцата. Добавете ги към брашното с бакпулвера и разбийте до гладкост. Начупете горгонзолата и добавете маслините, артишока, аншоата и чесъна. Разбъркайте хубаво. Накрая добавете листата босилек, нарязани на едро. разбъркайте.
3. Изсипете сместа в намазана с масло кръгла тавичка и я разстелете. Разпределете топките моцарела, може и да ги накъсате. Разпределете и доматчетата.
4. Изпечете парти хляба в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

Продукти

  • 50 г зелени маслини без костилки
  • 80 г консервиран артишок
  • 40 г филенца аншоа
  • 2 скилидки чесън
  • 275 г брашно
  • 7 г бакпулвер
  • 225 г кисело мляко
  • 2 яйца
  • 100 г горгонзола
  • 10 стръка босилек
  • 125 г мини моцарела
  • 100 г чери домати

Свързани рецепти