Парти хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете маслините на колелца. Артишоците нарежете на едро, а чесънът и аншоата на ситно.
2. В купа разбийте пълномаслено кисело мляко /предварително разклатено или леко разредено с вода/ с яйцата. Добавете ги към брашното с бакпулвера и разбийте до гладкост. Начупете горгонзолата и добавете маслините, артишока, аншоата и чесъна. Разбъркайте хубаво. Накрая добавете листата босилек, нарязани на едро. разбъркайте.
3. Изсипете сместа в намазана с масло кръгла тавичка и я разстелете. Разпределете топките моцарела, може и да ги накъсате. Разпределете и доматчетата.
4. Изпечете парти хляба в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
2. В купа разбийте пълномаслено кисело мляко /предварително разклатено или леко разредено с вода/ с яйцата. Добавете ги към брашното с бакпулвера и разбийте до гладкост. Начупете горгонзолата и добавете маслините, артишока, аншоата и чесъна. Разбъркайте хубаво. Накрая добавете листата босилек, нарязани на едро. разбъркайте.
3. Изсипете сместа в намазана с масло кръгла тавичка и я разстелете. Разпределете топките моцарела, може и да ги накъсате. Разпределете и доматчетата.
4. Изпечете парти хляба в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.
Продукти
- 50 г зелени маслини без костилки 80 г консервиран артишок 40 г филенца аншоа 2 скилидки чесън 275 г брашно 7 г бакпулвер 225 г кисело мляко 2 яйца 100 г горгонзола 10 стръка босилек 125 г мини моцарела 100 г чери домати
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад