Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Парижки палачинки

категория 0/5
1. За сладкарския крем в купа разбийте жълтъците със захарта, брашното и съвсем малко студено мляко. Разбийте до гладкост. Сложете прясното мляко в тенджерка заедно с вътрешността на шушулката ванилия. Добавете сместа с жълтъците към врящото мляко и бъркайте 2 минути, докато започнат да се появяват мехури. Изсипете крема в плосък съд и го разстелете. Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да изстине.
2. За тестото за палачинки в купа смесете млякото, брашното и разтопеното масло. Разбъркайте и добавете яйцето и пудрата захар. Изпържете тънки палачинки в тиган, в който слагате по капка олио.
3. За пълнежа на палачинките в купа смесете накълцаните бисквити, нарязания на кубчета банан и студения сладкарски крем. Разбъркайте.
4. В долния край на всяка палачинка сложете от пълнежа и го разстелете леко. Завийте палачинките на руло и ги наредете в чиния.
5. За меренгето разбийте белтъците с 1 с.л. захар на пяна. Сварете сироп от останалата захар и водата. Добавете горещия сироп на тънка струйка към белтъците без да спирате разбиването. Щом сместа се поохлади я прехвърлете в шприц с гладък накрайник. По дължината на всяка палачинка шприцовайте белтъчна пяна. Обгорете я леко с горелка.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен