Парижки флан
Рецепта от: Нина Бабич
1. В купа разбийте жълтъците и захарта. Прибавете царевичното нишесте, разбъркайте и ароматизирайте с ванилията.
2. Смесете сметаната и млякото в малка тенджерка и ги оставете да заврат. След това, малко по малко, прибавете горещата смес към сместа с жълтъците, без да спирате да бъркате.
3. Пресипете сместа в тенджерата и гответе на средно силен огън при непрекъснато бъркане около една минута.
4. Изсипете крема в тава, застлана със силиконов килим, в която сте поставили намазан с масло и поръсен с брашно ринг за торта с диаметър 20 см. Охладете до стайна температура.
5. Загрейте фурната на 200 градуса (без вентилатор) и изпечете флана за 30 минути или докато повърхността не се карамелизира. Добре е да покриете с алуминиево фолио, за да не загори повърхността.
6. Оставете сладкиша да се изстуди добре След това освободете от ринга, нарежете и сервирайте.
Продукти
- 500 г прясно мляко
- 125 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
- 5 жълтъка
- 120 г захар
- 55 г царевично нишесте
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене