Свързани предаванияНина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Събота 19 Октомври, 21:00 | Събота 19 Октомври, 21:30

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте жълтъците и захарта. Прибавете царевичното нишесте, разбъркайте и ароматизирайте с ванилията.


2. Смесете сметаната и млякото в малка тенджерка и ги оставете да заврат. След това, малко по малко, прибавете горещата смес към сместа с жълтъците, без да спирате да бъркате.

3. Пресипете сместа в тенджерата и гответе на средно силен огън при непрекъснато бъркане около една минута.

4. Изсипете крема в тава, застлана със силиконов килим, в която сте поставили намазан с масло и поръсен с брашно ринг за торта с диаметър 20 см. Охладете до стайна температура.

5. Загрейте фурната на 200 градуса (без вентилатор) и изпечете флана за 30 минути или докато повърхността не се карамелизира. Добре е да покриете с алуминиево фолио, за да не загори повърхността.

6. Оставете сладкиша да се изстуди добре След това освободете от ринга, нарежете и сервирайте.

Продукти

 

  • 500 г прясно мляко
  • 125 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 5 жълтъка
  • 120 г захар
  • 55 г царевично нишесте
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

Свързани рецепти