Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сипете млякото, посолете и прибавете маслото (отделете около 2 с. л. за намасляване на съда). Оставете сместа да кипне. Постепенно сипвайте качамака и бъркайте енергично с бъркалка или дървена лъжица за 1-2 минути на по-слаб огън, докато се сгъсти. Дръпнете от огъня.
2. Разтопете останалото масло и го сипете в гювеча.
3. В купата чукнете яйцата и натрошете сиренето. Разбъркайте и сипете в гювеча.
4. Отгоре разпределете качамака. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете на 200 градуса до зачервяване – за около 10 минути.

Продукти

  • 4 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. царевичен грис за качамак
  • сол
  • 6 яйца
  • 300 г овче сирене
  • 125 г краве масло
  • 100 г кашкавал

Свързани рецепти