Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Пареник

категория 0/5
1. В тенджерка сипете млякото, посолете и прибавете маслото (отделете около 2 с. л. за намасляване на съда). Оставете сместа да кипне. Постепенно сипвайте качамака и бъркайте енергично с бъркалка или дървена лъжица за 1-2 минути на по-слаб огън, докато се сгъсти. Дръпнете от огъня.
2. Разтопете останалото масло и го сипете в гювеча.
3. В купата чукнете яйцата и натрошете сиренето. Разбъркайте и сипете в гювеча.
4. Отгоре разпределете качамака. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете на 200 градуса до зачервяване – за около 10 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли