1. В тенджерка сипете млякото, посолете и прибавете маслото (отделете около 2 с. л. за намасляване на съда). Оставете сместа да кипне. Постепенно сипвайте качамака и бъркайте енергично с бъркалка или дървена лъжица за 1-2 минути на по-слаб огън, докато се сгъсти. Дръпнете от огъня.
2. Разтопете останалото масло и го сипете в гювеча.
3. В купата чукнете яйцата и натрошете сиренето. Разбъркайте и сипете в гювеча.
4. Отгоре разпределете качамака. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете на 200 градуса до зачервяване – за около 10 минути.

Продукти

  • 4 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. царевичен грис за качамак сол 6 яйца 300 г овче сирене 125 г краве масло 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички