Начин на приготвяне:

1. Изцедете тофуто между два листа кухненска хартия или в тензух за 10 минути.

2. Сложете тофуто и исо пастата в купа. Добавете захарта, меда и фино настъргания обелен джинджифил. Разбийте с помощта на тел до гладкост и кремооразност.

3. Разпределете крема от тофу на дъното на две дълбоки чинии.

4. Обелете пъпеша и го нарежете на едри парчета. Поставете парчетата пъпеш в сметаната от отфу. Поръсете всяка порция със сока от половин мандарина. Поръсете с черен сусам.

Продукти

1 ч.ч. копринено тофу

1 ч.л. светла мисо паста

1 ч.л. захар

2 ч.л. мед

1/4 ч.л. настърган джинджифил

1/2 пъпеш "Медена роса"

1 мандарина, сок

черен сусам

Свързани рецепти