Папарделе със сос Болонезе

Папарделе със сос Болонезе

Начин на приготвяне:

1. За соса нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в дълбок тиган с 2 с.л. зехтин.
2. Почистените лук, селъри и морков нарежете на възможно най-ситно. Добавете ги при бекона и ги запържете до омекване.
3. Добавете каймата и я разбъркайте, като я разделяте. Щом цветът и стане на тъмнокафяв, добавете червеното вино. Изчакайте то да се изпари. Добавете доматеното пюре /не използвайте домати/ и разбъркайте за минута.
4. Добавете кубчетата бульон и залейте с гореща вода. Пуснете дафиновите листа. Захлупете съда и гответе соса на слаб огън в продължение на 3 часа.
5. Пригответе тестото за паста и го разточете на широки ленти с помощта на машина за паста. Сгънете всяка лента на 3, като пакет, поръсвайки с брашно. След това навийте на руло и нарежете на ленти с дебелина 2.5 см. Разгънете лентите и ги поставете в тавичка, поръсена с царевично брашно за 20 минути.
6. Сварете папарделете в тенджера с вряща подсолена вода за около 2 минути. Извадете ги с решетеста лъжица, т.е. с малко от водата и ги сложете в тигана със соса. разбъркайте добре. Поднесете пастата топла, поръсена с пармезан.

Продукти

  • 100 г пушен бекон
  • 1 морков
  • 2 стръка селъри
  • 1 кг телешка кайма
  • 1 ч.ч. червено вино
  • 2 кубчета органичен говежди бульон
  • 2 дафинови листа
  • 140 г доматено пюре
  • 500 мл гореща вода
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти