Пантоф
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изпечете чушките в тавичка, постлана с хартия за печене за 10 минути на 220 градуса. Сложете ги в тенджерка и ги захлупете.
2. Отрежете 1/4 от аспержите откъм долната им страна, твърдата. Пуснете ги в тенджера с подсолена вряща вода и ги варете 4 минути. След това пуснете аспержите в купа с вода и лед, за да запазят зеления си цвят.
3. Нарежете лука и чесъна и ги сложете в блендер. Обелете чушките и отстранете семките им. Сложете ги в блендера. Овкусете със сол и черен пипер и смелете зеленчуците.
4. Нарежете бутер тестото на еднакви квадратчета - 4-5 и ги сложете едно върху друго. Върху набрашнен плот ги разточете в правоъгълна форма с приблизителни размери 50х40 см. С нож направете борд, като правите съвсем лек разрез, не до долу. Ширината на борда трябва да е около 1 см. Дъното на тартата надупчете леко с вилица на десетина места.
5. Разпределете пастата от печени чушки, лук и чесън върху тестото, като оставяте свободен борда. Отгоре наредете цели аспержи, а върху тях филии бри. Поръсете със сол и черен пипер. Намажете с разбито яйце борда на тартата. Печете тартата в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
6. За пестото счукайте в хаванче чесъна и кедровите ядки със сол. След това добавете нарязаната рукола и намачкайте и нея. Добавете зехтина на тънка струйка.
7. Разпределете пестото от рукола върху изпечената тарта.
2. Отрежете 1/4 от аспержите откъм долната им страна, твърдата. Пуснете ги в тенджера с подсолена вряща вода и ги варете 4 минути. След това пуснете аспержите в купа с вода и лед, за да запазят зеления си цвят.
3. Нарежете лука и чесъна и ги сложете в блендер. Обелете чушките и отстранете семките им. Сложете ги в блендера. Овкусете със сол и черен пипер и смелете зеленчуците.
4. Нарежете бутер тестото на еднакви квадратчета - 4-5 и ги сложете едно върху друго. Върху набрашнен плот ги разточете в правоъгълна форма с приблизителни размери 50х40 см. С нож направете борд, като правите съвсем лек разрез, не до долу. Ширината на борда трябва да е около 1 см. Дъното на тартата надупчете леко с вилица на десетина места.
5. Разпределете пастата от печени чушки, лук и чесън върху тестото, като оставяте свободен борда. Отгоре наредете цели аспержи, а върху тях филии бри. Поръсете със сол и черен пипер. Намажете с разбито яйце борда на тартата. Печете тартата в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
6. За пестото счукайте в хаванче чесъна и кедровите ядки със сол. След това добавете нарязаната рукола и намачкайте и нея. Добавете зехтина на тънка струйка.
7. Разпределете пестото от рукола върху изпечената тарта.
Продукти
- 4 червени чушки 1 връзка зелени аспержи 1 глава червен лук 2 скилидки чесън 2 с.л. зехтин сол и черен пипер 350 г сирене Бри 250 г бутер тесто 1 яйце за намазванеЗа пестото:1 скилидка чесън 40 г кедрови ядки 75 г рукола 100 мл зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад